søndag 6. september 2009

FELIZ CUMPLEAÑOS JANA


1.september, fylte Jana 16 år. Det var med blandede følelser at hun kom springende ned til meg etter skolen. ”Hola, do you wanna join me, when I’m opening my presents from home?” ”Si, claro!”. Hun fortalte meg at vertsmoren hennes hadde glemt av bursdagen hennes, men at ting ble bedre når hun kom på skolen og klassen sang for henne.

I Den dominikanske republikk er det kun vanlig å få en gratulasjon på bursdagen din. Dagen er som en helt vanlig dag, med kanskje en liten kake på kvelden. Det er ikke som i Norge, hvor vi feirer dagen med kaker og gaver, og arrangerer en stor sammenkomst. I tillegg var Jana en smule uheldig, fordi vi kun hadde vært her i litt over 1 uke når hun hadde bursdag – hun har ikke hatt tid til å få seg masse venner osv. Så bursdagen hennes ble ikke som hun hadde tenkt seg… Men hun ble i mye bedre humør etter pakkeåpningen.







Tysk kake, fra mammen sin :)

Alt hun ønsket seg var en ordentlig Europeisk sjokoladekake! En typisk dominikansk bursdagskake er liten og halvparten av kaken er søt melis-glasur-ting på toppen, som ikke smaker særlig godt. Dominikanere kan spise mye spennende mat, men de kan IKKE bake.

Så da tenkte jeg og Hannah som så, at det skulle hun få! Vi begynte å bake når vi fikk elektrisitet på kvelden, og overrasket Jana med kake, lys og bursdagssang.
Dagen ble vellykket likevel! – med 3 bursdagskaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til å lese mine små notater! Veldig hyggelig om du også legger igjen spor etter deg her!