tirsdag 1. september 2009

You said that life needed something special, that you don’t have. Well, here I am. Aren’t you glad?

Fredagskvelden 28. august, møttes vi alle, med familie, på Coctail Party i Santo Domingo. Der flikk vi tid til å snakke og møte familiene til vennene våre. Vi måtte kle oss pent. Dominikanere elsker å pynte seg. Møtestedet var på den vakreste siden av Santo Domingo, with the seaside. Jeg ble blendet av skjønnhet, dette landet er nydelig! …og for første gang fikk det opp for meg at jeg faktisk bor i Caribbean. Nær ekvator. Hvor det vokser palmetrær og frukt og ting forsvinner ikke om du slår av Tv’en. Det var en vill følelse. Jeg har enda ikke kommet over det faktum at jeg faktisk bare har reist fra alt kjent og kjært for nye eventyr.



Familien, Hannah, Maria, Federico, yo, Danny, Ambiorix y Merrianny.



The girls of the family - tatt ved siden av Christoffer Columbus’ gamle slott, (nå et museum) fra når han bodde i Dominikanske.



The Ocoa girls! Yo, Louisa, Pierra y Jana. Dette er AFS vennene mine som bor i Ocoa. Jana og Louisa bor 2 hus fra meg på dette lille stedet – så vi henger mye sammen. Louisa og Pierra er italienske og går på privatskolen sammen på ettermiddagen. Pierra bor in the town, ved siden av parken (som er byens midtpunkt) mens resten av oss bor litt utenfor. Jeg og Jana har best kjemi – og vi henger mer sammen bare vi enn med resten av gjengen.

På slutten av kvelden, ropte de opp alle navnene til AFS’erne – og vi skulle bo hos en frivillig familie over natten. Overraskende nok, kom jeg og Jana til samme familie. Det var veldig morsomt. Familien var veldig hyggelig og alle snakket godt engelsk. Faren i familien, Claus, kan snakke tysk – og har vært både i Tyskland og Norge. Han var veldig ivrig på å vise bilder og snakke de få ordene han kunne på norsk.

Etter vi fikk familiene våre – gikk vi rundt å så på Santo Domingo by night. Nydelig, vi så stjernene på himmelen, og det hele var egentlig ganske romantisk. Etter det, kjørte vi litt rundt i byen – og vi fikk en historietime fra eldstesønn, Gustavo, på 16 år. Den første kirka som ble bygd i Amerika, var faktisk på Den Dominikanske Republikk. Senere tok de oss med på kjøpesenteret, på et hipt sted – for å feire Jana’s 16årsdag litt tidligere. Hun har bursdag 1.september – men vi latet som. Vi fikk en liten matbit og de kjøpte oss en drink hver. I dominikanske er det ingen aldersgrense på alkohol.



På kafé



Yo, Jana y Gustavo

De kjøpte bursdagskake og fikk de som jobbet på stedet til å komme å spille for henne. Det var veldig høylytt, og veldig morsomt å få være en del av den siden av kulturen også. Jeg var veldig glad på hennes vegne. – og Jana lyste opp som en sol hun og! Jana har ikke vært så spent på bursdagen sin, fordi den er så tidlig etter ankomst – at hun har ikke helt rukket å skaffe seg venner enda. I dominikanske er det ikke vanlig å feire bursdag heller. Kanskje en kake på kvelden fram til du er 14 år, ingen gaver, ingen feiring - og etter du har fylt 14, eller kanskje ikke det engang (kommer an på familien) - kun en gratulasjon.

(film)

(film)

Senere på kvelden dro vi hjem, men det ble en lang natt. Vi satt på internett, pratet, danset og hadde a good time. – Klar for å stå opp dagen etter for å møte på AFS-kontoret kl.09 sharp? Well, vi er i Den dominikanske republikk – her foregår alt en time senere…

7 kommentarer:

  1. Så fine dåkker va!!
    Kan tænke mæ at heile hælga va en eineste stor opplevelse!!
    Du huske ikkje navnet på de frivillige du bodde hos - eller velkomstfamilien? Hadde vært kjekt å vite...

    *klæmma fra mamsen*

    SvarSlett
  2. Heldi du e som e dær nede :D har faktisk ei tante der :)

    SvarSlett
  3. Så arti!!! Høres fantastisk ut å oppleve kysten også! Håpe du får fleire anledninge t å utforske øya! Koslig at du kan holde kontakten med andre AFSera, det e fint å ha noen som e like langt hjemmefra. Spennanes at du får leve i en kultur som e så totalt annerledes enn vårres. D e så rart å tænke på at alt vi syns e merkelig/hårreisende/usannsynlig/uforståelig, e helt naturlig for dem som leve der. Man får fleire nye perspektiv på livet :o) Du får fortsette å nyte alt det nye! Masse klæmma fra tante, som e kjempestolt over at du e en så flink skribent!

    SvarSlett
  4. Hei! Kom tilfeldigvis over bloggen din. Er faktisk i dominikanske eg og, og skal vera her til jul. Eg må berre sei at eg synest du er kjempetøff som har valgt å vere utvekslingsstudent i eit heilt år!

    SvarSlett
  5. Stå på Inemor!
    Så flott at du har hatt en kjempefin positiv opplevelse. Og kjempebra at du føle at du faktisk "ikkje e på ferie" lengere.
    Det kan faktisk være første skritt på veien te
    å trives litt bedre. =)
    Æ hold en knapp på det. Tenke på dæ!
    OG... SÅ BRUN DU E BLITT!! ;) xox

    SvarSlett
  6. MORA DI ER MANN STYGGING

    SvarSlett
  7. du er så søt søt søt klem meg

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å lese mine små notater! Veldig hyggelig om du også legger igjen spor etter deg her!