onsdag 17. februar 2010

LA PATRONALE DE OCOA 2010

Patronalene her kan sammenlignes med en festival i Norge. Det er vanlig for småplassene å feire en gang i året. Jo større plassen er, jo større er festen. Patronalen i Ocoa varte i 2 uker, med festprogram hver kveld, konserter og annen underholdning. Karuseller og annet gøy for voksne og barn er satt opp og man kan se filmer på storskjerm i gatene. Det finnes boder som selger alt fra smykker og øredobber til sko og godteri. Det kommer tilreisende fra hele landet for å være med å sette ”Ocoa” på kartet. Under patronalen er det jobb- og skolefri for de som bor i Ocoa.

Kåring av konge og dronning av patronalen 2010.

Elevene i hver klasse på hver skole i Ocoa med de beste karakterene, gjennomgår årlig en konkurranse om å bli ”konge og dronning” av patronalene i Ocoa som avholdes hvert år i januar. For å kunne bli konge eller dronning må du kunne mye om Den Dominikanske Republikk og hjembyen din, gjennomgå mange tester og utflukter og møter. Det er en ære, både for foreldre og skolen du går på – å bli konge eller dronning.

”De utvalgte” har i oppgave å lage et forrykende show som presenteres samme dagen der kåringen avholdes. I år ble det avholdt på Rancho Francisco, en uke før pangstart av patronalen, det var fullstappet med publikummere, familie og bekjente. Andre lokale aktører underholdt også, som ballettskolen til lillesøsteren min…


Kongen og dronningen i midten, med prinsene og prinsessene på sidene.


Ballettskolen til Mery Anny


Jana, yo y Luisa

Fue un noche muy divertido!


Fotos de la patronale:Konserter alle dagenehehhe, haik hjem fra parken...


Ambiorix, yo, Ricky y Jana en el parque


Mami, papi, MeryAnny y yo


Mis hermanos: Hirbin, Danny, Dawrin yo y Mery Anny


Los PEPES en el parque


1 kommentar:

  1. Åh, så spennanes!
    Kjenne at æ glede mæ vanvittig te å se parken, landsbyen din og møte alle i familien og vænnan dine :o)

    *klæm fra mamma'n*

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å lese mine små notater! Veldig hyggelig om du også legger igjen spor etter deg her!